hye welcome 2 nuriela ana yusof nyer blog..wlu pown blog niyh x santek mner hope korang enjoy at sini...

kenangan di Plkn...

asamekom...

hye..lme da rsenyer iela x update iela nyer blog arn..hmm..almaklomler dok at plkn mner ader mse nak bkak blog..hahahaha..okeyh nak cter niyh..cter sal dak2 at plkn..nak twu x??

okeyh dulu sbelom nak g plkn bukan mein x nak lagi iela nak pegi kan?? hmm mner x nyer iela niyh da la x pnah dok jaoh dari mak tapi tibe2 kner berjaohan conpom2 lah susah sket kan??
tapi nak x nak iela kner g jgak da terpakse...okeyh mse tuh iela kner neik bus at dataran jb hmm lebeyh kuang kol 8 ke 9 lebeyh iela smpi..tapi bas grak kol 10 x cam lmer plak arn nak 2ngu bus tuh grak...mse 2 cekgu yang amek iela cekgu ramli..hmm cekgu yang pleng lembot n x pnah marah...cekgu niyh slalu senyum jerk cool abes hahaha...miss u la papa ram hahahaha

hmm mse dalam bus nie la iela knal ngan meber2 iela yang at jb ziera..iera..yat..n sg sayang hahahaha..hmm mse dalam bus tuh SG lah yang pleng blagak hahaha..ops luper plak nak ckap sbenarnyer nmer dyer bukan SG namer dyer anizah tapi dsbb kan dyer yang paling lambat skali neik bus tuh n alasan dyer tersesat msok singapore sejak tuh la gelaran singapore dyer dapat n kiter orang ringkaskan jadi la SG..hahahaha..ok ckop cter sal tuh..hmm mse bus smpi at kem tuh punyer la tkot tgok muker cekgu2 yang 2ngu at c2 x mcm garang plak arn..yang iela ingat cekgu yang ader at situ salah sorgnyer cekgu desh..ha mse tuh dyer ader kasi kiter orng no badan tau n then dyer kap jgn ilangkan klu ielang kene byar 250 hengget x mcm tkot plak arn dgar dyer  kap g2...dengan muker serius dyer hmm..aptb..

mse kat kem tuh kiterorng berenam niyh x mcam sedeyh plak terpakse bepisah..dapt dom laen2...tapi akuw okeyh lagi lah sbb dapat dom smer ngan SG..hmm tapi wlupon kiter orang dapat lain2 dom kiter orang nak g mner2 sumer g sme2 x pnah bepisah pown tau...hmm boleyh dkaterkan akrab la jgak...hmm kiter orang tunggu 3 ary tau brulah muler aktiviti sbb kiter org kne tunggu dak2 dari masjed tanah nagn selangor..mse tuh punyer la bosan kiter orng nyer keje bgon makan bgon makan jerk mse tuh..

okeyh ary ke3 mulelah aktiviti yang agak memenatkan lagi2 pt pagi x macam pnat plak arn x pnah2 besenam tber2 buat tak ke sket satu badan..hmm pastuh ader class ingat arn bosan tahap gaban klass niyh tapi firstime msok klass x mcam best plak arn dapat cekgu pon boley tahan spoting la jgak..kiter orang dapt cekgu shah..cekgu hai..cekgu epun n last cekgu pleng rapat nan iela cekgu fidah..memang best abeh..tapi class niyh mule2 jer best da lme2 bosan gler kowt hahahahaha..pastuh ptang tuh ader class fizikal plak hmm pleng x suker sbb kner dok pdang kawat n berkawat hahaha sper suker??hmm dalam klass fizikal niyh kiter orang d ajar mcm2 carew2 memberi rawatn kcemasan..care balut luker n lain2 lagi lah..

ary2 e2 la aktiviti yang kiter orang wat..hmm okeyh now iela nak cter sal dotty..nak twu x sper tuh...???dotty tuh iel alah hahaha..nmer niyh SG yang kasi hmm..aper pown x buleyh..smpi cekgu2 pown pgel iela dotty x mcam klakar plak arn..okeyh la abeh bab tuh iela nak cter plak sal cekgu iela sorang niyh..nme dye nor fajar aini binti marthalah cekgu tuh cekgu yng pleng iela suker skali jangan tnyer knaper bb iela pown x twu knape?? tapi yang iela twu cekgu tuh lah yang slalu iela 2ngu2 setiap pagi n iela pown x twu nper...iela rse cam nak rapat ngan dyer tapi iela tkot cos muker dyer garang gler..mse first2 iela tgok dyer iela ingat dyer niyh ader pangkat at kem tuh hahaha rupenyer cekgu byese jek..hmm iela akan windu dyer..dyer la yang pilih iela jadi pnolong oc hahaha..

ok next cekgu fuad..hmm cekgu niyh pown cekgu yang iela suker tgok at kem x twu la nper...maybe iela niyh mmg suker tgok cekgu yang mukernyer garang2 kowt hahahaha sbb cekgu niyh pown susah nak senyum n muker dyer sme ngan cekgu fajar..first2 iela ingat dorang nih couple or suami istri rupenyer adek ngan abg hahahaha klakar seyh x tau arn yang cekgu fajar tuh ngah pregnant anak dyer yang first hahaha x ley bla memeandai jek kiter orng wat andaian sendiri..hahaha cekgu fuad niyh jadi mentor iela at kem..cekgu niyh sbenarnyer okeyh tapi ntah ler susah bebenor nak senyum x twu la npe???

okeyh next iela nak cter sal cekgu tini..cekgu niyh first2 iela tgok iela ingat x garang kau skali kne marah amek kau tak cam tkot plak an..cekgu niyh orgnyer comel jek slalu senyum n spoting..hahaha windulah kat dyer..ok next cekgu ju..hmm cekgu yang slalu layann iela..klu iela ader masalah iela slalu cter at dyer n dyer slalu jadi pendengar setie iela...iela sayng cekgu ju..arap cekgu ju x kan panh luper iela..

okeyh now iela nak cter sal abah iela...hahaha cekgu kudus..cekgu pleng spoting..hmm iela da anggap cekgu niyh cam ayah iela dah...der pown layann kiter orng sumer cam anak2 dyer hmm ayat yang x kan pnah iela luper dyer slalu cakap mental jgn koyak...iela msty windu dyer punyer..abah imiss u...

byak lagi iela nak cter sbenarnyer tapi mse x mengizinkan sbb iela nak p layan bola hahaha..okeyh la next time iela smbong okeyh..bye..
 
halooow...er lmer rsenyer iela x update iela nyer blog eak??
almaklowm la buzy hehehehe...
anyway da nak dekat ryer nieh korang sumer mesti da shopping bju tok ryer kan???
ha mesty cantek2???
iela pown da hehehe semangat x??

ok lah iela sebenarnyer bukan nak cter sal bju rye jer
banyak sbenarnyer...
tapi x tau nak mulekan dari maner??
erm korang nak tau x iela rsekan cam nak beli  moto la
senang siket nak ulang alek dari keje arn??
x lah cam sekarang iela jalan kaki tau 
da la sorang2 takot tau...
tapi nak wat cam ner sabor je lah eak??

erm..rmi tau yang risaukan iela bler iela cakap iela balik malam2 jalan kaki..
tapi yang pelik bin ajaib nyer someone yang iela sayng dalam dunia nih x penah skali pown cakap at iela kate2 yang buleyh menunjukkan yang die risau at iela??
kadang2 iela rse cam iela nih x penting dalam idop die??
huhuhuhu...er da  la x au cter yang sedih2x

ok lagi satu sebelom telupe
tadi dalam kol 10 lebiyh g2 ader sorang akk nih tau dyer customer
at uo tepat iela teje..iela jumper dyer at toilet dengan darah at baju dyer banyak yang teramat..
dyer da la ngandong tak tau la plak eak bper bulan??
takot jgak iela tgok darah at bju dyer tuh..banyak gler
naseb beik ader laki dyer at si2 klu x..
tak twulah aper naseb dyer kan..

ok la udah dulu yer ader mser n ketika nanti iela akan tulis lah aper2 yang agak2 menarik bagi iela hehehehe...anyway ary tuh x sempat nak ucap selamat menyuambut bulan ramadhan al mubarak semoger aper yang kiter lakukan pada bulan ini mendapat berkat yang esa...
assalamualaikom....

halooow...erm cute x pngguin at ats tuh???hehehe btol ke iela eja...hehehehe lantaklah...erm iela sbenarnyer bukan nak cter san kecutetan pingguin tuh hehehehe...nak cter sal sorang bdak yang x tau lah nak kter pompuan laki...nak kter laki pompuan hehehe ntah la tapi yang pasti lahirnya ia dimuka bumi allah ini  sbagai seorang lelaki...arghhh lantaklah kan...iela bukan nak mencaci atau menhina dia yang berperwatakan lembot...x terlintas langsung pon dalam aty nih...

 okeyh back to main story...wah speaking...erm iela sbenarnyer x kesah sgat klu laki tuk lembot cam pompuan tapi yang iela kesah kan sgat tuh dyer nie bukan stakat lembot jek tapi nak ubah diri jadi btowl2 pompuan n nak ngan laki...oh my god..tolonglah da laki tuh wat lah care laki arn nper nak jd pompuan plak..isx...nyampah btowl...rmi tau orang x suker at dyer....kekadang tuh rsekesian la plak arn at dyer tapi dah tuh plihan dyer...kang klu kter ckap kang ader plak yang makan ksot nt hahahahaha..

erm kekadang kan iela pelik tau ap la istimewanya maknyah nih pda pndangan laki2 yang gagah kat luar sner tuh tapi suker pada pondan..aper agak nyer yang dorang tgok eak...iela pnah tnyer org tua lah ap yang laki2 nih pndang at pondan...n dyer kap duit...patot lah eak pondan2 nih suker wat kjer lebeh mse eak nak bele jantan rupenyer huish...terok2 ...ni la orang ckap da akher zaman laki tukar jadi pompuan...pompuan tukar jadi laki....dunia2..hmm paper pown iela harap klu agar allah bukakkan aty pondan2 at luar saner agar mreka cpat2 taubat...n for the boys yang gagah2 tp suker at pon dan tuh pon taubat jgak...

lastly...iela nak mintak maap lah klu ader salah n silap iela ketika iela menaip nih almaklowm lah nih kan topik yang agak sensitif tkkot jgak ader yang terasa..... 
okeyh la gonna sleep esok teje masok pagi okeyh bye...

hai smekowm
erm lmer nyer iela x update blog iela,,erm ary tuh netbook iela rosak tuh yg x ley online tuh...anyway ckunk iela da x kjer at kilang lg dah...iela kjer at uo...erm klu ternampak iela tgor2 lah yer hehehehe...okeyh la iela bnyak sgt story morie yang iela nak cter at koran2 yang sudi bcer entry iela kali nih..

okeyhlah back to my first stori,,,wak speaking la plak hahahahah..erm ary tuh kan iela ternampak satu pasangan suami isteri niyh tau,,,huish conpom istri dyer masok syurge punyer bukan iela ckap tp akk2 at c2 yang ckap,,,nak twu x nper??? erm,,,bini dier tuh snggop tau jger suami dyer yang cacat tuh n takder sikit pown rse malu dalam diri isteri dyer malah rse bangga lg tau...iela towl2 respect ah bini dyer tuh...erm mmg towl2 bini misali,,,mner nak jger ank2 yang kecik2 ag nak jge laki ag peh x sumer pompuan snggop...

erm ader satu ary tuh kan iela nampak stu psangan couple nih...peh mmg jarang jumper lah..laki dyer leyh tahan ensem nyer...yang pompuan tuh peh hampeh...iela bukan nak kutok tapi erm klu korng tgok pown korang akan ckap x sesuai sungguh hehehehe...jahat kan...tapi iela bukan aper pelik la ble tgok laki ensem kuar ngan pompuan yang tak santek,,,dalam pemikiran iela cumer  satu that laki tuh nak kikis wit pompuan tuh coz pompuan tuh pon nmpak cam orang kayer jerk...hahahaha bia lah dyer eak...klu btol dah tuh jodoh dorg harap2 kekal lah ke anak cucu

okeyh la gonna go..
 

ciri2 orang yang mencintai kamu..




hye sume..erm korang sumer pnah bercinta x?? of coz penah kan....okeyh iela ader cikit tips yang buley korang gune tok tau orang tuh mencintai korang x,,,enjoy you self


 Berikut merupakan 24 ciri-ciri yang dilakukan oleh seseorang yang menunjukkan bahawa dia mencintai kamu.
  1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.
  2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginyayang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.
  3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.
  4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.
  5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘selamat pagi’, ‘selamat hari minggu’, ‘selamat tidur’, ‘take care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.
  6. Jika kamu menyambut hari jadi dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.
  7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak boleh berulang selalu.
  8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. Kerana dia menyematkan kata-katamu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? Pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.
  9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.
  10. Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.
  11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.
  12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.
  13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.
  14. Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.
  15. Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu dan jauh.
  16. Dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, dekat dihati?’
  17. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.
  18. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.
  19. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.
  20. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dengan sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia! Bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. Dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.
  21. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.
  22. Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.
  23. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain, dia sentiasa menunggu kamu.
  24. Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. Saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.
“Pernah adakah orang yang berbuat seperti di atas kepada kamu? Jika ada, jangan pernah mensia-siakan orang tersebut… Kamu akan menyesal melakukannya!”

birth day ku


hai pembace blogger semuer...erm tgok teddy at ats tuh tau x cper yang bg???
erm tuh member iela yang kasi..mse befday iela smalam,,wlupon kecik tapi iela argai sgt2 iela rse teraru sgat bab ader gak yang nak ksi iela adiah...hehehehe da tue bangke cam nie pown stay dapat adiah lagi arn hehehehe...anyway thanks ea korang...sayang korang muah...

okeyh erm iela da lme arn x cter2 dalam niyh,,banyak yang iela nak cter mcm2 yang iela nak cter,,,tapi iela tak twu ar nak  muler dari mner hehhehehe...erm okeyh la pg td iela g cs tgok wayang wif member2 iela niyh la,,kterorg g tgok cter 3 temu janji best tau rugi sper yang x tgok,,very romantik..i like..heheheh
erm pastu kteorag g makan mcd,,,then ader satu kejadian yang buleyh d kterkan memalukan la jgak,,,iela tumpahkan ubi kentang at ats meja abes sume jatuh,,,funny sgat abeh sume ktawe heheheh..pastukan mse balek tuh ader lebeyh ubi kntang tu kteorg wat balek neik bas n ckali lagi kntg tuh jatoh tp kli  ni bukan iela yang wat tapi member iela echah hehehehe,,tapi bukan salah dyer mamat bangla yang dalam bus tu yang langgar  dyer,,,cian ecah abeh ubi tu jatoh dalam bus hehehe..erm pastu echah cian ko kan tgan ko tercepit at pintu bus tu abeh calar balar ko nyer tagn tuh kan cian tol at ko,,,x per naty ko balek jgn lupe ltak ubat tau hehhehehe..udah dulu la iela da x twu nak ckap per niyh bye2..
cantek x burong at ats tu warne warni kan huhuhu..erm iela bukan nak cter sal burong tuh hahahahaha...erm...eyh hai...erm windu nye time2 dok umah cam dluw2 bler la nak dpt balek hehehehehehe...erm pjam celik pejam celik da nak masok 2 bulan iela kjer..em mcm2 pngalaman yang iela dapat..n iela dpat knal cam mner org2 yang kjer klang niy...n yang paling pnting iela dpt rse ap yng akk iela rse mse nak membesarkan iela huhuhu...erm ok la x mo cedeyh2 kang ader yang meleleh plak nt hahahaha...erm iela nak cakap nih iela apy cangat sbb result spm da kuar n kputusan yang iela dapat buley membangekan mak iela...erm iela dapat 3A x bnyak tp nak dapat 3A tu bukan snang tau huhuhuhuhu...anyway iela btowl2 beterime kaseh at cikgu2 yang didik iela dari iela tadika smpai la da abeh spm niyh hehehehe...tapi kan iela stay pening lagi la iela x tau nak wat aper lpas nie,,,klu nak sambong blaja pown iela x tau nak amek cos aper?? erm rmi org ckap yg iela niyh sng nk  msok u sbb math iela A.. btowl ker???? erm x kesah la...aper pon iela arap kputusan yang iela akn buat nt menjamin mse depan yg cerah wat iela...doakan yang terbaik wat iela ea???..okeyh la ngantok la iela nak off nie bye2,,,

mengubat kerinduan

hey babe...lme nyer iela x update blog iela kan huhuhuhu..miz at you all..klu nak itot arn aty bnyak yang iela nak share at you all tp tuh la x sempat la huhuhuhu..banyak sangat arn...erm first iela nak kap sal ape aek???erm pasal mem at tempat kjer la...ader sorang akk at tmpat iela kjer tuh..saket towl aty iela ngan dyer bukan aper pompuan tuh cam sial la aper yang iela wat sume salah..ish susah btowl la iela nak cter at blog nie...aper pown yang iela tau iela bencie at dyer...erm iela nak cter sal mem iela echah..hah terus terang nih hehehehee..cah asal ko da makin jaoh ngan akuw ar..sampai aty ko..akuw punyer berie ajak ko kjer sama tempat ngan akuw last2 ko bler ko masok ko wat x tau jer ngan akuw..akuw terase dok..klu akuw ader salah ngan ko ko cakap la jgn la diam jerk,,,pastu akuw dengar ko dapat twon sian tapi ko x nak knape weyh??? ak pelek gler ar ngan ko nyer pragai skunk...

keje

smekom..alooowww..da lme rsenyer iela x update iela nyer blog kan..maklom la busy..skunk kan iela kjer tu yang bzy skit tuh...erm ary nie iela cuti 2 yang dapat on9..da lme iela x online windu rse hati hahaahaha poyo..erm banyak yang iela nak cter tapi tok kali ine iela cter sal pngalaman iela bkerje la ea...iela kjer at kilang wat enpon..sronok la jgak tapi tuwh la..penat cket hehehehe,,,erm mne la ader kjer yang x pnat kan???sbenarnyer bukan pnat sgt pon kjer yang iela kne wat cumer pnat bediri jerk..iela ingat lagi mse ary petame eile g kjer ary tu balek jerk umah da x leyh nak pijak langsong skit gler..mse tu rse da cam x nak g kjer da..tapi mak iela ckap tu skejab jerk nat lme2 ielang la rse skit tu..erm ary ketige iela x g kjer dmm huuhuhuhu..peg kjer esoknyer iela kner marah ngan supervisor iela...kuang ajor tau mulot dyer cakap meinb lepas jerk..dyer kap iela bukan sakit tapi wat2 sakit kuang ajo kan...sampai skunk klu iela jumper dyer iela x pnah senyom..saket tau aty iela..geram pon ader huhuhu,,,erm lantakla malas iela nak cter sal dyer wat sket aty jerk..ok la iela nak twon dlu...bye,,,see you next tima yaa..bye


my best song...

Ketawa dan airmata
Itu sebenarnya cinta
Kalau kau sedih pasti ku rasa
Begitu sebaliknya

Ku senang engkau cemburu
Itu tanda kau sayangiku
Baru kau takut kehilanganku
Begitu juga aku

Ku juga suka bila kau curiga
Itu mengajarku erti setia
Apa pun sikapmu aku terima
Asalkan ada kebaikan
Walaupun sering kau ku tinggalkan
Itu tiada bermakna
Kau ku abaikan

Memang sesekali sikapmu
Membuat aku jemu
Hingga kau takku pedulikan
Untuk menyedarkan

Belum pernah ada cinta
Di dalam kehidupan manusia
Sepanjang masa bahagia
Tanpa air mata...





layan lagu nie bler sedeyh2..hehehehe
layan...

hai blogger..erm tgok gmbar at atas nih cian dyer cedeyh..smer cam iela..erm nak tau x nper iela cedeyh?? sbenarnyer iela ppon x twu hahahaha...erm iela dapat tau cmalam iela nyer plkn dapat bulan 5..so iela cadang nak kjer dlu...ye la x kan iela nak dok umah jer kan wat abeh boras jerk....at least klu iela kje dapat gak tolong my mom..tlong cket2...nak tlong bnyak tuh tunggu kjer btol2 pnyer kjer nanti...iela pkir nak kjer at uo..ala at pb jerk dekat ckit ngan umah ag pon iela ley g neik moto akk iela..so x der la tkot cangat klu kner lek malam..erm nak lek mkan time rehat pon snang cket huhuhuh...tapi 2 la mem iela yang kjer at si2 da nak kuar minggu depan dorang last..klu iela kjer iela kne kjer sorang2...iela x nak..erm then iela ader tepikir nak kjer kilang kbetulan at umah iela ader iklan nak pki orang at kilang mner ntah tapi mak iela risau klu iela g sorg2 tkot pape jd ag pon iela ni kan ompuan klu laki2 2 lein la..erm iela pon x tau la ckunk nak kjer mner...iela mmg nak msok uo tapi ader sbb lein yang wat iela x nak msok bukan sbb mem iela x der jer tapi ader bnde yg wat iela pkir berpuluh2 kali nak kjer at c2 balek,,,sbb pe x yah la iela cter tkot menaibkan sesape kan x psl2 dose plak hehehehehe...erm ok la iela nak salin lirik lagu  nih..nt iela share at korang ok..best song yg iela sker sgt dgor..tapi iela share lirik jerk hehehhe...k la bye2...

hye..erm korang tgok burung at ats nih..muker dyer garang kan sbiji cam mood iela skunk..ye ke???x der la iela tpoo jerk hehehehe...mood iela ary nie apy2 jerk al maklomla nak pndah arn..ish x saba rse nak kmas2...nanti da dok umah baru dekat ckit nak lpak ngan mem...nina ko tunggu akuw k,,,hehehehe,,,erm  iela cyunk famly iela n iela yakin sumer pon cyang ngan family dorg kan??erm iela pelek la knaper msti ader rse x puas aty antare satu same lain sdangkan kter niy satu kluarge,,jgn la msm2 muke not nice tau...erm bio la iela x nak la cter sal fmily...bia ie jd rahsie..huhuhuhu okeh bye

Hai bloger..ary nih iela nk cter sal ap eak???? Erm iela pon x twu ar huhuhu...erm nk cter sal pindah umah la...smalam pas lek dr pb iela dpt tau yg mak iela nk pindah...umah bwah..iela apy sbenarnye...bab dr dlu ag iela mmg nk dok umah bwah...erm tp tu la..akk2 iela sume x nk..iela pn x tau knape...erm lntak la kn...iela tau mk iela msty pndah gak...hahaha watever la malas iela nk pkir wat pning iela jerk nk pkir msalah yg blom tntu iela buleyh tlong huhuhu..k bye..see u next time
hai asamekom,,,,erm lagi skali iela masok arn gmbar yang x der kene mgena ngan cter yang iela nak kongsi ngan korang sume hehehehe,,,erm iela pikir nak tukar no dg la abeh iela pki no mxis asek kne potong duit jerk bler iela top up..erm ag pon no dg murah klu iela nak bkk internet pki fon..tapi no maxis iela ttp iela guner..erm agk2 ok x eak???argh lantak loa da nak beli da pon hehehehe...erm k lah...ops ag satu cter iela da apt duit gj dr mk iela so ecok iela leyh g mcd ngan mem iela heheheheheh...ok la bye..


hai..gmbar upin n ipin at atas nie x der kne mgena pon ngan story iela sjer nak ltak hehehehe wat perhiasan ...erm tau x iela ader rncg ngan kwn iela nak g mcd rncgnyer esok la kterorg nak g tapi tu la dyer ok jer iela ni ha yang x tau ley g ker x..erm nak g tu boleyh tapi wat pe iela g klu x der wit arn..akk iela patotnyer gji ary nie tapi x tau la dapat x..klu akk iela dpt gji ary nie iela pon dpat wit ary nie gak..erm arap2 iela dpat wit ary nie la kan so iela ley hangout ngan mber iela..da lme seyh kterorang x lpak sme2..erm klu kter org lpak dlu2 msti mcm2 story yg kter orang cter..mngumpat tu no satu la hehehehe..tapi lpas da bis skola ni mseng2 da wat hal sendiri..time2 dorg cuti la iela ley lpak ngan dorang kan??erm ok la iela nak adit blog nih bye...
smekom..erm iela apy cgat bab iela da dpt fon yang iela cter ary tu..erm tapi kekadang bler iela dok cowg2 terpikir gak la arn cam rugie jerk..yer la iela kje pon blom tapi da ader utang 500 plak tuh erm tapi nak wat cam ner nak g bagi balik kat kedai tu pon bkan boleh..erm x per la iela akan cuber gak tok bayar bab utang kan wajib d bayar..cume lambat ckit la bab iela kne g plkn dluw sbelom kjer..so iela arap akk iela ley sabor mnanti iela bayar lek duit dyer hehehehe...erm k la iela nak mkn lapo..bye..see u next time..

berie nak pat fon baru..

allow..erm iela kekadang confuss ar asal semue orang sker tpooo diela eak??aper la yang dorg dapat ngan tpoo iela..nak kter dapat wit x dapat huhuhuhu...sbenarnyer iela nak citer sal anpon yang akk iela jnji nak bli kan dulu sbelom iela keje...nt iela keje iela bayar balik dari ary 2 iela tunggu x jugak dapat sedeyh tau..iela berie tunggu satu ary bab dyer janji nak bliekan malam 2 tapi dyer x bli kan pon smpai la ary ni..pastu smalam dyer kne lek kl keje kan iela paham..than dyer soh akk iela yang g sorang blikan tok iela..akk iela yang 2 janji nak bli arn ary nih iela tunggu dari pg last2 dyer balik kap dyer dmm soh tunggu ary sab2 nt..lme tuh..iela pon x tau iela ley tunggu x..mklomla iela ni da berie sgat nak pat enpon baru..bukan snang nak pat kan huhuhuhu..ok la 2  jer cau dulu la...bye...

windu

hai blog..huuhu lme gak iela x update blog iela arn huhuhu...x de wit ar nak top up dg..keje pon lom ag..ary nie iela cuti dari kne jge anak2 cdare iela bab dorang nyer mom cuti kejer arn..so ad la mse nak on9..tapi ecok dorg nyer mom da kne keje so iela pon kner jger dak lg la jwbnyer huhuhuhu..bosan tau sbenarnyer kne jger bdak niy aper yg kter nak wat sumer x leyh..bio la malas nk pikir..erm iela windu la at kekawan sumer windu nak lpak smer2..erm bler la ader mse n wit kan nk kuar g lepak2 ngan dorang..agk2 dorg rindu x at ak eak???erm x per la yg pnteng ak windu dorang hehehehehe...k la next time iela akan cter lagi perkembangan diri iela..bler tuwh x tau la maybe esok,,maybe luse or maybe pas balek dary plkn hehehehe..bye

out of idea


smekom..huhuhu akhirnye dapt gak ak on9 huhuhu
da lme la ak x update arn last ary tu mse at umah akk akuw at kl..
gmbar niy ak ambek mse nak neik bus g kl.. 
smentare ak nk tunggu akk ak siap smpat la ak snap 2 3 gmbar at 
umah...huhuhu  ak x der idea ar nak tulis per heehehehe
k ar bye